COVID-19: Sfaturi pentru consumatori
Home / Blog / COVID-19: Sfaturi pentru consumatori
30 April 2020, by , in Blog, No comments

COVID-19: Comisia Europeană și autoritățile naționale sunt în alertă și apelează la platforme pentru a opri practicile înșelătoare și neloiale.

Pe măsură ce noul virus se răspândește în UE, comercianții necinstiți fac reclamă și vând produse, cum ar fi măști de protecție și produse de dezinfectare care ar putea „preveni sau vindeca o infecție”. Este în interesul general să existe un mediu online sigur, în care consumatorii, în special în contextul crizei actuale, să fie protejați împotriva oricărei practici ilegale care ar putea să-și pună sănătatea în pericol.

Consumatorii ar trebui să fie precauți dacă comercianții:

☑ Utilizează un limbaj sau imagini în marketingul lor care sugerează explicit sau implicit că un produs este capabil să prevină sau să vindece infecția cu COVID-19;

☑ Fac trimitere la medici autodeclarați, profesioniști din domeniul sănătății, experți sau alte surse neoficiale, afirmând că un produs este capabil să prevină sau să vindece o infecție cu noul virus;

☑ Fac referire la autorități publice, experți oficiali sau organizații internaționale care ar fi aprobat produsele fără a furniza hyperlink-uri sau referințe către documentele oficiale;

☑ Folosesc tehnici de a determina consumatorul să cumpere, ca de exemplu: „disponibil doar azi”, „doar 3 rămase” etc;

☑ Utilizează termeni precum „cel mai mic preț de pe piață” sau „singurul produs care poate preveni infecția cu COVID-19” sau orice alte fraze similare;

☑ Au prețuri cu mult peste prețul normal pentru un produs similar, justificând prețul ridicat prin referire la faptul că produsul (măști de protecție, produse de igienizare etc) poate preveni sau vindeca COVID-19.

Guvernele naționale din UE oferă sfaturi oficiale bazate pe dovezi științifice despre cum se poate preveni infecția cu COVID-19.

În cazul în care consumatorii găsesc practici înșelătoare pe platformele online, ar trebui să utilizeze instrumentele de raportare furnizate de operatorul platformei pentru semnalizarea de conținut inadecvat.

Comercianții ar trebui să acționeze în mod responsabil și să se abțină și să interzică practicile menționate mai sus, luând în considerare toate instrucțiunile și sfaturile guvernului național în legătură cu măsurile de protecție COVID-19.

                <h2>
          Luați legătura cu noi          </h2>
        <a href="https://www.mslegal.ro/contact/">
          Click Here         </a>
About author:

Leave a Reply