Responsabilitatea socială în timpul pandemiei.
Home / Blog / Responsabilitatea socială în timpul pandemiei.
20 March 2020, by , in Blog, No comments

Răspândirea COVID-19 este, în parte, cauzată și de un comportament social iresponsabil.

Cel mai elocvent exemplu de comportament total iresponsabil este pacientul de la Gerota care a reușit performanța de a îmbolnăvi peste 60 de persoane, dintre care și cadre medicale.

Aceste comportamente iresponsabile din punct de vedere social reprezintă un risc pentru comunitate și înseamnă că măsurile implementate de Guvern pot să nu funcționeze.

Ca comunitate, ne confruntăm împreună cu această pandemie globală și în fiecare zi ne adaptăm și ne sacrificăm pentru a minimiza răspândirea acestui virus.

Toți, închiși în casă, sau nu, după cum a înțeles fiecare că trebuie să procedeze în situația dată, ne îndreptăm atenția către autorități, fără a înțelege că depinde și de fiecare dintre noi în egală măsură.

Percepțiile noastre despre aleși sunt profund negative (pe bunã dreptate), dar indiferent de opiniile sau sentimentele noastre, aici este vorba despre noi ca indivizi, și nu despre ei.

Până la urmă, ce este o societate liberă fără responsabilitate personală sau responsabilitate socială?

În toate societățile libere există o tensiune constantă și inevitabilă între drepturi și responsabilități. Fiecare drept are o datorie corespunzătoare.

O modalitate de a gândi rolul responsabilității într-o societate liberă este de a imagina o societate în care libertatea este absentă.

Or, libertatea este supusă unei noi provocări.

Libertatea este posibilă numai atunci când fiecare persoană are dreptul să-și determine modul în care își trăiește viața, dar cu aceste drepturi vin și responsabilități.

Libertatea și drepturile noastre se opresc acolo unde unde încep ale celuilalt.

Este responsabilitatea individului să vegheze asupra comunității în care trăiește.

Noi, ca indivizi ai aceste societăți, trebuie să acționăm în scopul binelui comun și cu intenția de a îndrepta greșelile din comunitate.

De multe ori nu suntem de acord cu o lege. O putem contesta. Putem căuta să o schimbăm. Până atunci, este de datoria noastră să trăim în conformitate cu legea.

Responsabilitatea personală nu este o povară. Este o cerință pentru o țară liberă.

Pentru a fi cu adevărat liber, trebuie să fii responsabil personal.

About author:

Leave a Reply