SOLUȚII ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI

ORDINUL DE PROTECȚIE România este una dintre țările membre ale Uniunii Europene ce se află în fruntea clasamentului în ceea ce privește violența în familie. Conform statisticilor, majoritatea faptelor de agresiune s-au petrecut la domiciliu. ORDINUL DE PROTECȚIE PROVIZORIU. Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată…

De ce au nevoie start-up-urile de avocat!

☑️ Structurarea afacerii ☑️ Protejarea IP-ului (drepturilor de proprietate intelectuală) ☑️ Contracte Valoarea reală a unui avocat în faza de constituire nu constă într-adevăr în pregătirea documentelor, ci în a vă ajuta să aflați de ce aveți nevoie. Prioritățile care trebuie abordate din timp includ: • Înființarea unei entități comerciale într-o formă aptă a vă…

CUM REDACTĂM UN CONTRACT

Contractul oferă părților oportunitatea de a rezolva orice neconcordanță și ajută la asigurarea faptului că reflectă cu acuratețe intențiile acestora.  Este recomandat ca acest contract să fie adaptat special pentru afacerea dvs.. Să știi cum să scrii un contract te poate proteja pe tine și afacerea ta. Utilizați aceste sfaturi pentru a scrie un contract…

CUM ÎȚI POȚI RECUPERA BANII – Ordonanța de plată

CUI SE APLICĂ Procedura ordonanței de plată se aplică creanțelor certe, lichide și exigibile care rezultă dintr-un contract civil (constatat printr-un înscris, determinat printr-un statut sau regulament) însușit de părți prin semnătură ori prin alt mod prevăzut de lege. Creanța este certă când valoarea ei rezultă chiar din actul încheiat de părți sau din alte acte….

CLAUZE ABUZIVE ÎN CONTRACTUL DE LEASING

Condiționarea utilizării autoturismului finanțat prin leasing la un anumit număr de kilometri anual, consumatorul fiind sancționat în cazul depășirii acestora, resprezintă o clauză abuzivă.   Cine poate invoca prevederile legale privind clauzele abuzive. Potrivit art. 2 alin. 1 din Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesioniști și consumatori : „prin consumator…

Ce trebuie făcut dacă ați ajuns la executare silită!

De regulă, o executare silită nu mai poate fi anulată decât printr-o hotărâre judecătorească. Împotriva executării silite se poate face contestatie la executare.  Din fericire, sunt tot mai multe cazuri în care persoanele fizice care au încheiat contracte de credit reușesc să obțină victorii în instanța în lupta cu băncile! Dreptul de a obține executarea silită se…