Urmărit silit de ANAF sau DITL?
Home / Blog / Urmărit silit de ANAF sau DITL?
21 March 2020, by , in Blog, No comments

Conform decretului semnat de către Președintele României, pe perioada stării de urgență nu se va începe executarea silită a creanțelor bugetare (impozite, taxe, contribuții, amenzi și alte venituri cuvenite bugetului general consolidat – ce cuprinde atât bugetul statului, cât și bugetele unităților administrativ-teritoriale).

În acest sens:

✅ nu se mai emit somații;

✅ nu se mai instituie popriri asupra disponibilităților bănești și a veniturilor urmăribile;

✅ nu se mai instituie sechestre asupra bunurilor.

Excepţie fac sumele provenite din hotărârile judecătoreşti pronunţate în materie penală.

Se suspendă executarea silită a creanțelor bugetare.

Această măsură nu are, însă, ca efect restituirea sumelor indisponibilizate anterior stării de urgență, ci ea produce efectele prevăzute de legislația procedural-fiscală: actele de executare efectuate anterior suspendării, precum și orice alte măsuri de executare, inclusiv cele de indisponibilizare a bunurilor, veniturilor ori sumelor din conturile bancare, rămân în ființă.

Așadar, în măsura în care există sume deja preluate de organele fiscale prin popriri, acestea nu vor fi restituite contribuabililor. Însă, sumele intrate ulterior în conturile bancare nu vor mai fi reținute de fisc.

Ce este poprirea dispusă de către ANAF și Executare Silita?

Poprirea este practic primul instrument al ANAF .

Poprirea este o modalitate de a va fi blocate conturile și chiar si angajatorul dvs. este obligat să se supună unui asemenea document provenit din partea unui executor fiscal în cazul creanțelor fiscale.

Prin acest document, trimis de către ANAF către banci dar și către locul dvs. de muncă, sumele de bani de acolo devin indisponibile.

ATENȚIE- Acesta este momentul la care trebuie să deschideți acțiunea de contestație la executarea silită.

Dacă treceți prin asemenea proceduri de executare silită, este bine să știți că puteți să le contestați în instanță, mai ales în condițiile în care, în contextul Coronavirus, mulți se vor confrunta cu asemenea situații

Vă stăm la dispoziție!

                                <h2>
                    Luați legătura cu noi                   </h2>
                <a href="https://www.mslegal.ro/contact/">
                    Click Here                  </a>
About author:

Leave a Reply