CUM REDACTĂM UN CONTRACT
Home / Blog / CUM REDACTĂM UN CONTRACT
27 august 2019, by , in Blog, No comments

Contractul oferă părților oportunitatea de a rezolva orice neconcordanță și ajută la asigurarea faptului că reflectă cu acuratețe intențiile acestora. 

Este recomandat ca acest contract să fie adaptat special pentru afacerea dvs..

Să știi cum să scrii un contract te poate proteja pe tine și afacerea ta.

Utilizați aceste sfaturi pentru a scrie un contract pentru compania dvs.

  1. Determinați scopul legal al contractului.

Scopul contractului ar trebui stabilit clar. La redactarea unui contract, scopul acestuia nu poate fi ilegal. Un contract cu un scop ilegal nu este valid.

  1. Stabiliți termenii acordului. Pentru ca un contract să fie legal și obligatoriu, o ofertă trebuie făcută in mod ferm și acceptată în mod clar.

Înainte de a scrie un contract final, ambele părți ar trebui să aibă aceeași idee despre ce va prevedea contractul. Un contract care nu se potrivește nevoilor ambelor părți va trebui modificat.

  1. Adăugați termenii de soluționare a litigiilor la contract.

Contractul trebuie să specifice modul în care se va rezolva problema în cazul în care se produce o încălcare. Menționați cine va plăti onorariile avocatului și cheltuielile judiciare și care este sanctiunea pentru încălcarea contractului.

Menționați, de asemenea, jurisdicția pentru soluționarea litigiilor, în special dacă părțile contractului au rezidență sau sunt autorizate în diferite localități.

  1. Includeți o clauză care descrie rezilierea/incetarea contractului.

Precizați cât va dura contractul. Dacă este pentru un schimb unic de servicii, specificati că acesta va fi încheiat la finalizarea tranzacției. Dacă este vorba de un contract pentru servicii desfășurate pe o perioada mai indelungata, indicați termenii de reziliere/incetare a contractului pentru fiecare parte.

  1. Asigurați-vă că contractul este în conformitate cu legislația aplicabilă.

Cercetează care sunt legile referitoare la contract, astfel încât să te poți asigura că acesta este executoriu din punct de vedere legal.

  1. Înțelegeți-vă răspunderea.

După semnarea contractului, sunteți obligat legal de termenii acestuia. Dacă o parte nu face ceea ce este specificat în contract, cealaltă parte are căi de atac legale și poate să dea în judecată. Instanțele pot fie să oblige la executarea contractului, fie să acorde daune bănești.

  1. Angajați un avocat care să vă revizuiască contractul. Un avocat se poate asigura că contractul dvs. este redactat în conformitate cu legea aplicabilă.

De asemenea, poate ajuta cu clauza de reziliere, sugerând acoperirea corespunzătoare (recuperarea pierderilor) în cazul încălcării contractului.

About author:

Lasă un răspuns